SPROOKJESPROJECT

Onlangs deden we mee aan een prachtig project van een basisschool, het sprookjesproject.

Onze verhalenverteller, Ellis, kwam elke dag in een andere groep en daar improviseerde ze samen met alle kinderen een verhaal. Als vervolg op een bekend sprookje.
Zo werden onder andere de volgende nieuwe sprookjes bedacht: Hans en Grietje gaan naar de supermarkt, Repelsteeltje en zijn vrouw gaan naar het strand, Sneeuwwitje is jarig, Roodkapje en de lange dunne man en Het slimme snijdertje en de magische koe.

De verhalen zijn uitgeschreven en we hebben voor de school een digitaal sprookjesboek gemaakt, met foto’s van de eindvoorstelling, filmpjes van diverse activiteiten, foto’s van tekeningen en knutsels. Deze is als herinnering naar de ouders verstuurd. Een aantal pagina’s van het boek zie jeĀ  hieronder.

De gemeente was enthousiast over het project, omdat niet alleen onze verhalenverteller in de groepen kwam, maar ook een dramadocent, een dansdocent, een fotograaf, een muziekgroep en een schermer. Allemaal hebben zij in de groepen workshops gegeven. Een subsidiebijdrage was daarom mogelijk.

Met alles wat de kinderen leerden, hebben ze een eindvoorstelling voor alle ouders van de school gemaakt, met veel succes. Ze haalden de krant!

Wil je ook een verhalenproject in jullie school, met een eigen digitaal boek? Stuur dan een mail naar Irina Hoffer via meedoen@gebarenliedjes.nl. Dan neemt zij snel contact met je op. Of bel Ellis: 06-11883000, voor meer informatie en uitleg over het project.