Persbericht Sinterklaasboek

‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’
Sinterklaas voorleesboek met doe-tips en filmpjes van Westfriese Ellis Bell

HOORN – Haar eerste boek is een feit. Het boek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ geschreven door Ellis Bell van Gebarenliedjes kwam vrijdag tien november van de drukker. Een boek inclusief doe-tips. Met als uniek item: QR-codes. Door de QR-codes in het boek te scannen met je mobiele telefoon, kan je de Sinterklaasliedjes, die in het boek voorkomen, op je mobiele telefoon bekijken.

‘Het werd tijd,’ vertelt Ellis vrolijk. ‘Ik ben bezig met de ontwikkeling en professionalisering van mijn bedrijf en daar horen professionele producten bij. Vandaar dat ik illustrator Irene Berbee gevraagd heb om bij het verhaal illustraties te maken. Die heel grappig zijn geworden.’

Naast de illustraties heeft het boek goed leesbare letters, staan er QR-codes in waarmee je filmpjes kan bekijken van Sinterklaasliedjes die Ellis zingt op YouTube en worden er door het verhaal heen doe-tips gegeven. ‘Ik hou er zelf erg van om met activiteiten en liedjes kinderen bij een verhaal of voorstelling te betrekken. Niet iedereen vindt het even makkelijk om dit zelf te bedenken, daarom heb ik een aantal tips in het boek toegevoegd om op gang te komen. En als je eenmaal bezig bent, verzin je samen met je kind vast nog meer!’ lacht Ellis.

Rondom het boek zijn diverse activiteiten gepland:
Woensdag 23 november 14.30-16.30 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in boekhandel Bruna van het Streekhof in Bovenkarspel.
Zaterdag 25 november 11.00-12.00 – de officiële boekpresentatie en –verkoop als vertelactiviteit in de Bibliotheek van Hoorn, met medewerking van kinderen van de Gerard Boedijn Muziekschool die tussen het vertellen door de Sinterklaasliedjes spelen met Ellis.

Zaterdag 25 november 15.00-17.00 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in boekhandel Van der Meulen in Alkmaar.

Woensdag 29 november 14.30-15.30 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in de Bibliotheek van Heiloo.

“Ja, het boek wordt enthousiast ontvangen!” knikt Ellis enthousiast. “Voor scholen of bedrijven die minimaal vier boeken bestellen voor hun bibliotheek of medewerkers, kom ik gezellig langs om de boeken te brengen en samen met de jongste kinderen Sinterklaasliedjes te zingen en voor te lezen uit mijn nieuwe Sinterklaasboek.”

Het boek is vanaf 15 november te koop bij bovengenoemde boekhandels, te bestellen via bol.com en de site www.gebarenliedjes.nl. Voor meer informatie: meedoen@gebarenliedjes.nl