SPROOKJESPROJECT

Onlangs deden we mee aan een prachtig project van een basisschool, het sprookjesproject.

Onze verhalenverteller, Ellis, kwam elke dag in een andere groep en daar improviseerde ze samen met alle kinderen een verhaal. Als vervolg op een bekend sprookje.
Zo werden onder andere de volgende nieuwe sprookjes bedacht: Hans en Grietje gaan naar de supermarkt, Repelsteeltje en zijn vrouw gaan naar het strand, Sneeuwwitje is jarig, Roodkapje en de lange dunne man en Het slimme snijdertje en de magische koe.

De verhalen zijn uitgeschreven en we hebben voor de school een digitaal sprookjesboek gemaakt, met foto’s van de eindvoorstelling, filmpjes van diverse activiteiten, foto’s van tekeningen en knutsels. Deze is als herinnering naar de ouders verstuurd. Een aantal pagina’s van het boek zie je  hieronder.

De gemeente was enthousiast over het project, omdat niet alleen onze verhalenverteller in de groepen kwam, maar ook een dramadocent, een dansdocent, een fotograaf, een muziekgroep en een schermer. Allemaal hebben zij in de groepen workshops gegeven. Een subsidiebijdrage was daarom mogelijk.

Met alles wat de kinderen leerden, hebben ze een eindvoorstelling voor alle ouders van de school gemaakt, met veel succes. Ze haalden de krant!

Wil je ook een verhalenproject in jullie school, met een eigen digitaal boek? Stuur dan een mail naar Irina Hoffer via meedoen@gebarenliedjes.nl. Dan neemt zij snel contact met je op. Of bel Ellis: 06-11883000, voor meer informatie en uitleg over het project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaasboek

‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’

Een zaak van mevrouw Weetalles Beter #WABzaak1

Mijn eerste boek is gedrukt. Op dit moment is het boek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ te koop via deze site, of via bol.com. Nu al, lang voor Sinterklaas in het land arriveert, kan iedereen het boek bestellen en kopen.
Uniek aan het boek is dat je door middel van het scannen van de QR-codes in het boek de Sinterklaasliedjes, die in het boek genoemd worden, op je mobiele telefoon kan bekijken.

De illustraties zijn van Irene Berbee. Ze zijn erg grappig geworden.

Naast deze leuke illustraties heeft het boek goed leesbare letters, staan er natuurlijk die QR-codes in waarmee je de Sinterklaasliedjes (met gebaren natuurlijk) kan bekijken op YouTube en worden er door het verhaal heen doe-tips gegeven.
Ik hou er zelf heel erg van om met activiteiten en liedjes kinderen bij een verhaal of voorstelling te betrekken. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om dit zelf te bedenken, daarom heb ik een aantal tips in het boek toegevoegd om op gang te komen. En als je eenmaal bezig bent, verzin je samen met je kind vast nog meer!

Tijdens de Sinterklaasperiode promoot ik graag mijn boek op allerlei plekken. Ik zing dan samen met de aanwezige kinderen gezellig een aantal Sinterklaasliedjes, lees voor uit mijn nieuwe boek en hierna kunnen aanwezigen het boek aanschaffen en laten signeren.

Het boek kan je bestellen via bol.com of door het formulier hieronder in te vullen.
ACTIE!!->> SINTERKLAASACTIVITEIT – Bij scholen die een viertal boeken bestellen voor hun bibliotheek, kom ik gratis langs om uit het boek voor te lezen en samen met de kinderen Sinterklaasliedjes te zingen!

Vul hierboven het aantal exemplaren in dat u wenst te ontvangen.

U ontvangt bevestiging van de bestelling, plus een factuur in uw mailbox. Na betaling van de factuur, krijgt u het boek per ommegaande toegestuurd. Dank u wel voor uw bestelling!

CAPTCHA
Een moment geduld aub.

DIGITALE CURSUS

‘De gebaren bij het boek via YouTube’

Dit jaar bieden we voor het eerst de digitale cursus ‘De gebaren bij het boek via YouTube’ aan.
Dit houdt in dat je in zes opeenvolgende weken, op de woensdagochtend, van onderstaande boeken een filmpje ontvangt waarin het boek wordt voorgelezen met gebaren. Plus een filmpje met de gebaren bij het boek apart. En het mooie is: je kan kiezen!

  • Ssst, de tijger slaapt! van Britta Teckentrup
  • Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert (Veltman)
  • Antonia van Anke de Vries en Piet Grobler (Lemniscaat)
  • De kusjeskrokodil van Jozua Douglas en Loes Riphagen (De Fontein)
  • Alberts Boom van Jenni Desmond (Lemniscaat)
  • Mmm… een taart! van Susanne Strasser (Hoogland & Van Klaveren)

Geef in onderstaand formulier aan van welk boek jij een filmpje wilt ontvangen. Vanaf 10 januari ontvang je dan in 6 opeenvolgende weken de links van de filmpjes op YouTube.

De kosten per filmpje zijn slechts 9,95 euro per stuk. Daar krijg je een filmpje met een mooi verteld verhaal en een filmpje met de gebaren bij het boek voor.
Zo goedkoop heb je nog nooit een verteller in huis gehad…

Bestelling filmpjes digitale cursus

Bestelling digitale cursus

Cursus - 'De gebaren bij het boek via YouTube' Zo goedkoop had je nog nooit een verteller in huis...

Kruis de boeken aan waarvan je de filmpjes wilt zien. De filmpjes kosten 9,95 euro per stuk. Na verzending van het formulier ontvang je een email met bevestiging en uitleg.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.