Sinterklaasboek

‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’

Een zaak van mevrouw Weetalles Beter #WABzaak1

Mijn eerste boek is gedrukt. Op dit moment is het boek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ te koop via deze site, of via bol.com. Nu al, lang voor Sinterklaas in het land arriveert, kan iedereen het boek bestellen en kopen.
Uniek aan het boek is dat je door middel van het scannen van de QR-codes in het boek de Sinterklaasliedjes, die in het boek genoemd worden, op je mobiele telefoon kan bekijken.

De illustraties zijn van Irene Berbee. Ze zijn erg grappig geworden.

Naast deze leuke illustraties heeft het boek goed leesbare letters, staan er natuurlijk die QR-codes in waarmee je de Sinterklaasliedjes (met gebaren natuurlijk) kan bekijken op YouTube en worden er door het verhaal heen doe-tips gegeven.
Ik hou er zelf heel erg van om met activiteiten en liedjes kinderen bij een verhaal of voorstelling te betrekken. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om dit zelf te bedenken, daarom heb ik een aantal tips in het boek toegevoegd om op gang te komen. En als je eenmaal bezig bent, verzin je samen met je kind vast nog meer!

Tijdens de Sinterklaasperiode promoot ik graag mijn boek op allerlei plekken. Ik zing dan samen met de aanwezige kinderen gezellig een aantal Sinterklaasliedjes, lees voor uit mijn nieuwe boek en hierna kunnen aanwezigen het boek aanschaffen en laten signeren.

Het boek kan je bestellen via bol.com of door het formulier hieronder in te vullen.
ACTIE!!->> SINTERKLAASACTIVITEIT – Bij scholen die een viertal boeken bestellen voor hun bibliotheek, kom ik gratis langs om uit het boek voor te lezen en samen met de kinderen Sinterklaasliedjes te zingen!

Vul hierboven het aantal exemplaren in dat u wenst te ontvangen.

U ontvangt bevestiging van de bestelling, plus een factuur in uw mailbox. Na betaling van de factuur, krijgt u het boek per ommegaande toegestuurd. Dank u wel voor uw bestelling!

CAPTCHA
Een moment geduld aub.

DIGITALE CURSUS

‘De gebaren bij het boek via YouTube’

Dit jaar bieden we voor het eerst de digitale cursus ‘De gebaren bij het boek via YouTube’ aan.
Dit houdt in dat je in zes opeenvolgende weken, op de woensdagochtend, van onderstaande boeken een filmpje ontvangt waarin het boek wordt voorgelezen met gebaren. Plus een filmpje met de gebaren bij het boek apart. En het mooie is: je kan kiezen!

  • Ssst, de tijger slaapt! van Britta Teckentrup
  • Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert (Veltman)
  • Antonia van Anke de Vries en Piet Grobler (Lemniscaat)
  • De kusjeskrokodil van Jozua Douglas en Loes Riphagen (De Fontein)
  • Alberts Boom van Jenni Desmond (Lemniscaat)
  • Mmm… een taart! van Susanne Strasser (Hoogland & Van Klaveren)

Geef in onderstaand formulier aan van welk boek jij een filmpje wilt ontvangen. Vanaf 10 januari ontvang je dan in 6 opeenvolgende weken de links van de filmpjes op YouTube.

De kosten per filmpje zijn slechts 9,95 euro per stuk. Daar krijg je een filmpje met een mooi verteld verhaal en een filmpje met de gebaren bij het boek voor.
Zo goedkoop heb je nog nooit een verteller in huis gehad…

Bestelling filmpjes digitale cursus

Bestelling digitale cursus

Cursus - 'De gebaren bij het boek via YouTube' Zo goedkoop had je nog nooit een verteller in huis...

Kruis de boeken aan waarvan je de filmpjes wilt zien. De filmpjes kosten 9,95 euro per stuk. Na verzending van het formulier ontvang je een email met bevestiging en uitleg.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.

Persbericht Sinterklaasboek

‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’
Sinterklaas voorleesboek met doe-tips en filmpjes van Westfriese Ellis Bell

HOORN – Haar eerste boek is een feit. Het boek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ geschreven door Ellis Bell van Gebarenliedjes kwam vrijdag tien november van de drukker. Een boek inclusief doe-tips. Met als uniek item: QR-codes. Door de QR-codes in het boek te scannen met je mobiele telefoon, kan je de Sinterklaasliedjes, die in het boek voorkomen, op je mobiele telefoon bekijken.

‘Het werd tijd,’ vertelt Ellis vrolijk. ‘Ik ben bezig met de ontwikkeling en professionalisering van mijn bedrijf en daar horen professionele producten bij. Vandaar dat ik illustrator Irene Berbee gevraagd heb om bij het verhaal illustraties te maken. Die heel grappig zijn geworden.’

Naast de illustraties heeft het boek goed leesbare letters, staan er QR-codes in waarmee je filmpjes kan bekijken van Sinterklaasliedjes die Ellis zingt op YouTube en worden er door het verhaal heen doe-tips gegeven. ‘Ik hou er zelf erg van om met activiteiten en liedjes kinderen bij een verhaal of voorstelling te betrekken. Niet iedereen vindt het even makkelijk om dit zelf te bedenken, daarom heb ik een aantal tips in het boek toegevoegd om op gang te komen. En als je eenmaal bezig bent, verzin je samen met je kind vast nog meer!’ lacht Ellis.

Rondom het boek zijn diverse activiteiten gepland:
Woensdag 23 november 14.30-16.30 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in boekhandel Bruna van het Streekhof in Bovenkarspel.
Zaterdag 25 november 11.00-12.00 – de officiële boekpresentatie en –verkoop als vertelactiviteit in de Bibliotheek van Hoorn, met medewerking van kinderen van de Gerard Boedijn Muziekschool die tussen het vertellen door de Sinterklaasliedjes spelen met Ellis.

Zaterdag 25 november 15.00-17.00 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in boekhandel Van der Meulen in Alkmaar.

Woensdag 29 november 14.30-15.30 – een Sinterklaasliedjes meezing-, voorlees- en signeersessie in de Bibliotheek van Heiloo.

“Ja, het boek wordt enthousiast ontvangen!” knikt Ellis enthousiast. “Voor scholen of bedrijven die minimaal vier boeken bestellen voor hun bibliotheek of medewerkers, kom ik gezellig langs om de boeken te brengen en samen met de jongste kinderen Sinterklaasliedjes te zingen en voor te lezen uit mijn nieuwe Sinterklaasboek.”

Het boek is vanaf 15 november te koop bij bovengenoemde boekhandels, te bestellen via bol.com en de site www.gebarenliedjes.nl. Voor meer informatie: meedoen@gebarenliedjes.nl